Třetí kolo okresní soutěže přineslo dvě výhry

02.12.2012 19:05

Stochov - v třetím kole okresní soutěže Kladno jsme vyzvali dva velice silné soupeře. Jako první proti nám nastoupila slánská Čechie "C", která potřebovola už bodovat. Soupeř nabitý posilami z "B" týmu, byl zatím náš nejtěžší soupeř v letošním ročníku. Očekávání Čechie se přesto nedostavilo. I přes jejich silný kádr byly zaskočeni týmovou hrou, pěknými přihrávkami a v celku pohlednou sálovkou ze strany domácího celku FT. Do sestavy Strašecí také konečně nastoupil  Jan Elsnic, který ukázal svůj přehled a přinesl klid do našich zadních řad se spousty pěkných akcí. Dále se v letošním ročníku objevil poprvé Honza Mrázek, který naplnil svojí předzápasovou prognozu na vstřelení 3 branek za odehrané kolo.


 

Sestava: Vaněk - Elsnic, Raich, Lupínek, J.Mrázek, - Baumann, Jiras, Slavík, Novotný, Hejduk

 

FT Nové Strašecí – R.S.C. Čechie Slaný “C” 4 : 1 (0 : 0)
Branky: Elsnic, Baumann, Raich, Mrázek J. – Kokeš.
Rozhodčí: Smreček, Laštovička. 20 diváků.

    V prvním poločase se hrál hezký futsal, soupeře jsme tlačili, stříleli jako o život, ale žádný pokus se neujal. I přes už zmíněný nabitý kádr Čechie musel brankář hostů několikrát pěkně zachraňovat. Strašečtí borci se v první půli s koncovkou hodně trápili. V první půli se nepodařilo vstřelit žadnou branku. V druhém poločasu už se z obou stran hrál aktivnější a otevřenější futsal. První se trefil  náš debutant Jan Elsnic, který po hezké akci poprvé rozvlnil sít. Pojistku po chvilce přidal Baumann. Soupeř se také dostal k několika méně nebezpečným zakončením a snížil na 1:2. Strašecí přesto nepřestalo hrát a a chtělo z tohoto matche vydřít co nejvíc. I přes pěkný výkon borců ostřílené Čechie jsme byli jednoznačně lepším týmem a zasloužili si vítězství.

 

FT Nové Strašecí – European Transport Slaný 9 : 1 (5 : 1)
Branky: Lupínek 2, Mrázek J. 2, Baumann, Slavík, Novotný, Raich, Jiras – Hulín.
Rozhodčí: Smreček, Cílek. 20 diváků.

    Do druhého utkání jsme vstoupili s jasnou taktikou soupeře utavit, jelikož neměl nikoho na střídání a nás bylo jako psů. Soupeř také nehrál špatně, ale bylo jasné, že postupem času s námi nebude schopný běhat. Nijak se netajíme tím, že jsme běhavé mužstvo:-) Skore postupně rostlo a zastavilo se až na stavu 9:1

 

Zisk šesti bodů znamená, že se i nadále držíme na prvním místě okresní soutěže. Těší nás však především to, že inkasujeme minimum branek a snažíme se hrát kombinační a pohledný futsal. Velice příjemné také bylo, že jsme měli v hledišti značnou podporu, včetně našeho nejmenšího fanouška Štepána :-)