ŠESTÉ KOLO: Ze tří povedených utkání bereme 7 bodů

26.01.2014 09:56

Stochov - V dalším kole okresní soutěže náš opět čekala porce třech utkání. Pohled to nebyl moc optimistický jelikož měla půlka mančaftu ještě v "žíle" ale nakonec se ukázalo, že máme to srdíčko a když se bojuje, tak se k tomu přidá i to štěstíčko :-)

Sestava: Vaněk - Raich, Šebesta - Baumann, Jiras, Slavík, Novotný

FT Nové Strašecí – FC Meiller Slaný 1 : 1 (1 : 0)
Branky: Baumann – Blín.
Rozhodčí: Pavlík, Navrátilová. ŽK: Ambrož (Meiller). 60 diváků.

Meiller je silný tým, o tom víme, i přesto jsme si řekli, že budeme chtít mít více ze hry a hrát od začátku aktivně a podržet balon. První poločas se to náramně dařilo i se vstřelenou brankou. V druhém poločase nám docházeli síly a  Meiller se tlačil násilným (ale férovým) způsobem do zakončení. Pumelenice Blína skončila za zády nic netušícího Vaňka. V úplném závěru ještě mohl Baumann strnout vedení na naší stranu, ale branku soupeře neprostřelil. Konec utkání jsme odmakali a zaslouženě  udrželi nerozhodné utkání.

FT Nové Strašecí – MCE Slaný „B“ 5 : 2 (3 : 0)
Branky: Novotný 2, Šebesta 2, Baumann – Eichler, Novotný.
Rozhodčí: Douda, Pavlík. ŽK: Adamus (MCE „B“). 70 diváků.

Do zápasu jsme vstupovali s pocitem jednoznačného outsidera. Možná proto jsme si spíše hlídali balon a hráli velie chytře a takticky. Od úvodu utkání jsme byli lepším mužstvem a první poločas byl zcela v naší režii. Zaskočený ostřílený tým MCE se nemohl dostat na balon a byl zaskočen naší parádní kombinační hrou. Po pěkných akcích jsme vedli po prvním poločase o tři branky. V druhém poločase soupeř zabral a snažil se vrátit do utkání. Hned po začátku druhé půle snížil. Za stavu 3:2 soupeř zvolil hru bez brankáře. Jejich nasazení jsme zvládli opravdu výborně a ještě jim přidali do prázdné branky. Za stavu 4:2 už soupeř nevěděl jak na nás a vrátil se ke standartní hře s brankářem. Před koncem utkání jsme přidali ještě jednu branku a slavili úspěšný zápas.

Jiko Kralupy n.Vl. – FT Nové Strašecí 3 : 4 (2 : 1)
Branky: Miler, Nádeník, Poláček – Novotný 2, Šebesta, Baumann.
Rozhodčí: Laštovička, Bázler. ŽK: Petřík (Jiko). 50 diváků.

Utkání se zkušeným Jikem se pro nás nevyvíjelo dobře, soupeř z kraje utkání šel do dvoubrankového vedení. Důležité pak bylo snížení na rozdíl jedné branky ke konci prvního poločasu. V druhém dějství soupeř znovu odskočil na rozdíl dvou branek a vedl 3:1. Utkání jsme nevzdávali a začali soupeře přehrávat. Soupeře jsme začali přehrávat hezkou kombinační hrou a utkání otočili.

Získ 7 bodů nás katapultoval z průběžné šesté pozice na krásné třetí místo tabulky. V tomto kole musíme pochválit celé mužstvo za bojovný výkon, po jednotlivcích pak Radka Šebestu za stabilně skvělé výkony - myslíme si, že máme nejlepšího obránce v soutěži, na pažbě letošního ročníku má již sedm zářezů a rozhodně ještě nekončí. Pochvalu zaslouží i Tomáš Novotný tento hladový mladý střelec si připsal čtyři důležité branky a v útoku sklepával balony jak Honza Koller v době své největší slávy. A nakonec si necháváme Kubu Baumanna - náš mozeček, malej mozart :-) Toto kolo na něm byla opět vidět radost z futsalu a to je na jeho výkonech vždycky znát.