Páté kolo: Ve třech dramatických utkáních se podařilo získat 9 bodů

13.01.2013 21:29

Stochov - v prvních zápasech roku 2013 nás čekal velice těžký úkol. Jelikož nás v tomto kole los přichystal hned 3 těžké duely. Sestava měla čítat 11 hráčů, na poslední chvíli ale onemocněl Ondřej Zázvorka a Lukáš Ducár avizoval únavu po boxerském tréninku.

 

 

Konečná sestava tedy čítala  těchto 9 borců: Vaněk - Raich, Elsnic, Ličman, Lupínek - Baumann, Jan Mrázek, Slavík, Novotný

 

FT Nové Strašecí - FC Meiller Slaný 3:2

Soupeř z nejkvalitnějších možných v naší soutěži, v úvodu utkání byl lepší a aktivnější. Po naší chybě v obraně šel Meiller do vedení 0:1

My jsme měli pomalejší start ale v průbehu času přišli i naše šance. Nutno vysoko vyzdvihnout výkon našeho brankáře Mikuláše Vaňka, který některými zákroky dováděl soupeře k šílenství. Občas tyč,  jindy bravurní zákrok, náš tým má výhodu, že má kromě skvěle pracující obrany i nejlepšího brankáře v soutěži. Ač je to přeškolený utočník, jeho mrštnost a postřeh jsou obdivuhodné. Po ojedinělejší akci se nám podařilo vyrovnat na 1:1 což soupeře přibrzdilo. Šancí měl Meiller jednoznačně víc než my, pravdou ale je, že vetší část z nich nebyla z bezprostřední blízkosti. Nedáš - dostaneš! Tohle pravidlo se dokonale potvrdilo a v druhé půli jsme po dvou akcích  šli do vedení 3:1 Soupeř ale zbraně nesložil a zahrál velice rychle a efektivně power play. Během krátké chvíle se mu podařilo snížit na rozdíl jedné branky 2:3 Do konce chybělo ještě několik minut a nutno říci, že to bylo velké drama. nevyhrál lepší tým ale ten který dokázal proměnit svoje brankové příležitosti. Tento duel byl jednoznačně náš nejtěžší v letošním ročníku.

 

FT Nové Strašecí - Union Slaný 2:0

Nad tímto soupeřem jsme už přeci jen měli převahu, hra se často kouskovala. Především proto, že se značně jiskřilo a často pískalo. Vedení 1:0 přišlo v prvním poločase a dodalo nám klid na sálovky. Emocí bylo v zápase tolik jako v leckterém nekonečném seriálu. Soupeř hrál tvrdě ale i my jsme někdy neudrželi nervy na uzdě. Celkově jsme rádi, že se v našem týmu nikdo nezranil ani nikdo nevyvolal pěstní souboj. Hrajeme to přece všichni na žizeň a pro radost :-) Šancí jsme v tomto duelu měli dost, častokrát u soupeře zazvonila branková konstrukce. V druhém poločase přišlo uklidnění v podobě vedení 2:0

Tento stav už nám dával klid a jistotu, soupeř to ještě několika nebezpečnými pokusy zkoušel ale v brance máme přece Mikuláše Vaňka :-)

 

FT Nové Strašecí - FC Krakovec 5:1

Poslední duel následoval bez přestávky, na nás i soupeři bylo znát, že hrajeme 3 duel v jednom hracím kole. Nad Krakovcem jsme měli trvalou převahu a nespočet  brankových příležitostí. Tempo utkání už bylo dost vlažné z obou stran, už jsme toho měli celkem plné kecky. Několik šancí měl i soupeř ale vzhledem k počtu našich šanci si myslíme, že to byla spravedlivá výhra. Krakovec hrál velmi sympaticky v duchu fair play a za to mu dáváme jednoznačně palec nahoru!

 

Zisk 9 bodů nás opět přiblížil o kousek blíž našemu vysněnému cíli. Po tomto kole už musíme připustit, že letošní ročník okresní soutěže máme ve svých rukách.